اگرچه وزوز گوش قابل درمان نیست، اما می توان آن را مدیریت کرد. اگر صداهای مداوم یا منظمی مانند “زنگ”، “وزوز” یا “سوت” را تجربه می کنید و این صداها بر زندگی روزمره شما تأثیر می گذارد، باید در اسرع وقت به پزشک خود مراجعه کنید. پزشک میتواند بررسی کند که آیا وزوز گوش ناشی از شرایطی است که درمان آن آسانتر است، مانند عفونت گوش یا تجمع جرم گوش، و در صورت لزوم برای انجام تست های بیشتر به یک شنوایی شناس شما را ارجاع میدهد. در بسیاری از موارد، وزوز گوش ممکن است یکی از علائم کم شنوایی باشد، بنابراین بررسی شنوایی شما مرحله بعدی است. با مراجعه به کلینیک های شنوایی و انجام تست شنوایی میتوانید از سلامت شنوایی خود مطلع شوید.
برخی از مشکلات می توانند باعث ایجاد یا بدتر شدن وزوز گوش شوند. در بسیاری از موارد، هیچ گاه علت دقیقی پیدا نمی شود.
در بسیاری از افراد، وزوز گوش به دلیل یکی از موارد زیر ایجاد می شود:
کم شنوایی: سلول های مویی ظریف و ریز در گوش داخلی شما (حلزون گوش) وجود دارد که با دریافت امواج صوتی گوش حرکت می کنند. این حرکت سیگنال های الکتریکی را در امتداد عصب از گوش تا مغز (عصب شنوایی) تحریک می کند. مغز شما این سیگنال ها را صدا تفسیر می کند. اگر موهای داخل گوش داخلی شما خم شده یا شکسته باشد – این اتفاق با افزایش سن یا زمانی که شما به طور منظم در معرض صداهای بلند قرار می گیرید رخ می دهد – می توانند تکانه های الکتریکی تصادفی را به مغز شما نشت کنند و باعث وزوز گوش شوند.
عفونت گوش یا انسداد مجرای گوش: مجرای گوش شما ممکن است با تجمع مایع (عفونت گوش)، جرم گوش، کثیفی یا سایر مواد خارجی مسدود شود. انسداد می تواند فشار را در گوش شما تغییر دهد و باعث وزوز گوش شود.
آسیب های سر یا گردن: ضربه به سر یا گردن می تواند بر گوش داخلی، اعصاب شنوایی یا عملکرد مغز مرتبط با شنوایی تأثیر بگذارد. چنین آسیب هایی معمولاً تنها در یک گوش باعث وزوز گوش می شوند.
داروها: تعدادی از داروها ممکن است باعث ایجاد یا بدتر شدن وزوز گوش شوند. به طور کلی، هر چه دوز این داروها بیشتر باشد، وزوز گوش بدتر می شود. اغلب با قطع مصرف این داروها صدای ناخواسته ناپدید می شود. داروهایی که باعث وزوز گوش می شوند عبارتند از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) و آنتی بیوتیک های خاص، داروهای سرطان، داروهای مدر (ادرار آورها)، داروهای ضد مالاریا و داروهای ضد افسردگی.
علل کمتر شایع وزوز گوش شامل سایر مشکلات گوش، شرایط سلامت مزمن، و آسیبها یا شرایطی است که بر اعصاب گوش یا مرکز شنوایی در مغز تأثیر میگذارد.
سایر شرایط مزمن شرایطی از جمله دیابت، مشکلات تیروئید، میگرن، کم خونی، و اختلالات خودایمنی مانند آرتریت روماتوئید و لوپوس همگی با وزوز گوش مرتبط هستند.
اگرچه وزوز گوش قابل درمان نیست، اما می توان آن را مدیریت کرد. اگر صداهای مداوم یا منظمی مانند “زنگ”، “وزوز” یا “زمزمه” را تجربه می کنید و این صداها بر زندگی روزمره شما تأثیر می گذارد، باید در اسرع وقت به پزشک خود مراجعه کنید. پزشک میتواند بررسی کند که آیا وزوز گوش ناشی از شرایطی است که درمان آن آسانتر است، مانند عفونت گوش یا تجمع جرم گوش، و در صورت لزوم، میتواند شما را به یک متخصص شنوایی برای انجام تست های بیشتر ارجاع دهد. در بسیاری از موارد، وزوز گوش ممکن است یکی از علائم کم شنوایی باشد، بنابراین بررسی شنوایی یا ارزیابی شنوایی شما مرحله بعدی است.
تخمین زده می شود که 90 درصد افرادی که از وزوز گوش رنج می برند درجاتی از کاهش شنوایی را تجربه می کنند. اما خوشبختانه، سمعک اغلب می تواند به شما در مدیریت وزوز گوش کمک کند. برخی مدل های سمعک با توجه به تکنولوژی به کار رفته در آن، برنامه مدیریت وزوز دارند که با توجه به ارزیابی وزوزی که شنوایی شناس برایشان انجام داده است، صوت درمانی توسط سمعک میتواند برای فرد انجام شود.
Copyright © Pejvak Ava 2024 . Powered By Studio Nine
Idea, Graphic Design & Execution : Amin Abolghasemi
Photography : Nima Abolghasemi